SPECIALIST I STRESS

En psykolog som er specialiseret i stress, har særlig viden om hvordan stress behandles. Stress kan opstå som følge af forskellige årsager. Eksempelvis: 

  1. Længerevarende arbejds- og privatrelateret pres. 
  2. Pludselige forhold, som gør ens eksistensgrundlag usikkert, f.eks. økonomiske. 
  3. Hvis ens liv omvæltes som følge af skilsmisse, tab af nærtstående familiemedlemmer mv. (også omtalt som kriser). 
  4. Eller som følge af regulære traumatiske oplevelser (som post traumatisk stressbelastning).
  5. Blandt meget mere. 

Hertil kommer, at stress indgår i langt de fleste psykologiske problematikker – og tilmed kan hævdes at udløse og/eller forværre disse ved at skubbe organismen ud af sin sædvanlige balance. 

HVILKE SYMPTOMER ER TYPISKE?

Selvom symptomer på stress kan variere i grad over tid – sågar fra time til time i løbet af en almindelig hverdag (nogle gange er symptomerne mere tilstede end andre), findes der alligevel en overordnet rød tråd at gå efter. I de fleste tilfælde kommer stress noget nær således til udtryk:

 

PSYKISK – KORT FORTALT:

Evnen til at være nærværende tilstede mindskes. Dette går blandt andet ud over ens relationer, men forpurrer også evnen til at løse opgaver med samme kvalitet og indlevelse som før. Hovedet kan simpelthen ikke følge med. Man bliver således kort-luntet og irritabel og føler et slags indre pres i forhold til hele tiden at skulle nå noget (også selvom man reelt intet behøver foretage sig). 

 

KROPSLIGT –  KORT FORTALT:

Samtidig hermed reagerer kroppen typisk med forskellige signaler. Kroppen fortæller, at noget er som det ikke bør være. Det være sig trykken for brystet, snurren i maven, prikkende fornemmelser i hudoverfladen og svimmelhed i form af mindsket evne til at orientere sig, som om, ens balanceevne optræder forsinket. Muskulære spændinger som blandt andet kan udløse hovedpine og andre kropslige gener er normale. Blandt meget mere. 

NÅR STRESS BLIVER TIL ANGST OG DEPRESSION

Har stressen stået på igennem længere tid  (måske årevis) kan den udbrænde organismen så man oplever en form for nedsmeltning – med en mental træthed – som ikke rigtig vil forgå uanset hvor meget man kæmper imod. Til sidst kan man blive så udtømt for ressourcer, at angst og depressive symptomer begynder at tage over. 

VEJEN TILBAGE

Jeg kan hjælpe dig med at komme tilbage til livet igen gennem en håndgribelig psykologhjælp tilpasset din situation. Jeg har øje for det vigtige i at møde folk med et helhedsorienteret perspektiv men kender også til vigtigheden af at stille skarpt på detaljen. I min behandling trækker jeg blandt andet på mangeårige erfaring som psykolog samt forfatterskab inden for stressområdet.

Kontakt mig her - så lover jeg at vende tilbage

Ring på tel.: 26719119 eller skriv til mig på: ivanhansen@gmail.com

Jeg svarer normalt inden for samme dag