Religiøs fundamenta-lisme

Som psykolog har jeg erfaring med de eksistentielle problematikker der kan opstå i kølvandet af religiøs fundamentalisme. Herunder opvækst i kristne bevægelser, muslimske kulturer og i mindre omfang såkaldte nyreligiøse sekter.

Det er som hovedregel ualmindeligt svært at bryde med religiøs fundamentalisme. Personer med opvækst i ekstreme religiøse miljøer har tillært sig moralbegreber og sociale færdigheder, som stikker dybere end så meget andet der tilegnes gennem almindelig verdslig dannelse.

At gøre op med dette, kræver en ændring af ens verdenssyn og at man i processen åbner op for nye måder at finde sandhed på. Dette er ingen let sag, da man er oppe imod følelser som er intimt forbundet med det man har lært er rigtigt og forkert.

Noget af det som kan bane vejen for de første skridt ud af religiøs fundamentalisme, er når tvivlen af forskellige årsager opstår hos den enkelte. En proces som ofte tager år at gennemføre og typisk er omfattet af en særlig form for eksistentiel eller kosmisk betinget ængstelighed.

Kontakt mig her - så lover jeg at vende tilbage

Ring på tel.: 26719119 eller skriv til mig på: ivanhansen@gmail.com

Jeg svarer normalt inden for samme dag