Religiøs fundamentalisme

Som psykolog har jeg erfaring med de eksistentielle problematikker, som kan opstå i kølvandet af religiøs fundamentalisme. Herunder især opvækst i kristne bevægelser, muslimske kulturer og i mindre omfang såkaldte nyreligiøse sekter.

Det er som hovedregel ualmindeligt svært at bryde med religiøs fundamentalisme. Personer med opvækst i ekstreme religiøse miljøer, har tillært sig moralbegreber og sociale færdigheder, som stikker dybere end så meget andet der læres gennem almindelig verdslig opdragelse.

At gøre op med dette, kræver derfor en ændring af ens verdenssyn og at man i processen åbner op for nye måder at finde sandhed på. Det er naturligvis ikke let, da du er op imod følelser som er intimt forbundet med det du har lært er rigtigt og forkert.

Som tvivlen af forskellige årsager opstår hos den enkelte, banes vejen for de første skridt ud af de religiøse overbevisninger. En proces, som dog ofte tager år at gennemføre og typisk er omfattet af en særlig form for eksistentiel betinget ængstelighed.

Kontakt mig her - så lover jeg at vende tilbage

Ring på tel.: 26719119 eller skriv til mig på: ivanhansen@gmail.com

Jeg svarer normalt inden for samme dag