Angst

Når man er angst, bliver man anspændt, får uro i kroppen og hjertebanken. Der er en glidende overgang mellem frygt, nervøsitet og angst. Hver femte – eller ca. 20 % af alle mennesker – får på et tidspunkt i deres liv angst. Angst er en ubehagelig følelse af at der er fare på fære, uden, at der behøver at være det, og ofte uden at man ved hvorfor man er angst.

Man deler angst op i forskellige typer:

Agorafobi: Angst for at være på steder med mange mennesker, hvor man ikke kan komme væk, f.eks. i en bus, i toget eller en kø i supermarkedet.

Socialfobi: Angst for at føle sig observeret eller kritiseret, hvis man eksempelvis spiser sammen med andre, siger noget i selvskab med andre eller går ud med en ny kæreste.

Enkelfobi: Angst i specielle situationer, f.eks. i mørke, tordenvejr eller i lukkede rum eller ved synet af blod, edderkopper eller slanger.

Panikangst: Anfald af angst som er så uudholdelige at man forsøger at undgå situationer, hvor man tidligere har haft panikanfald.

Generaliseret angst: Konstant angst hvor man er nervøs, får hjertebanken, bliver svimmel, sveder, ryster og spænder i musklerne.

Helbredsangst: En overdreven angst og bekymring for, at man fejler noget alvorligt.

Kontakt mig her - så lover jeg at vende tilbage

Ring på tel.: 26719119 eller skriv til mig på: ivanhansen@gmail.com

Jeg svarer normalt inden for samme dag